PGO Nieuwsbrief 2015 - 2 mei

Voorganger is ds. H. Doornbos, organist is Ron van Halen
Aanvang dienst 9:30 uur
Liturgie: klik HIER

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar  mevr. Ine Roon, Fazantenlaan 33

1e collecte: Missionair Werk en Kerkgroei - Help de nieuwe kerk in Amsterdam.
Heilig Vuur West in Amsterdam Oud West is een van de pioniersplekken van de Protestantse Kerk. Kernbegrippen zijn ‘omzien naar elkaar’ en ‘saamhorigheid in de wijk’.
Ook buiten de kerk is er verlangen naar God, weet ds. Margrietha Reinders, en daarom gaat ze op zoek naar mensen die niet kerkelijk zijn. In de wijk Oud West treft ze veel singles en mensen met een beperkte kans om mee te draaien in de maatschappij, te werken of een opleiding te volgen.
“Ik stem de activiteiten op hen af.”
Van maandelijkse bijeenkomsten in een café tot een speciale viering met maaltijd. “Een viering is nodig als hart van de gemeenschap die leeft van het visioen.
Dat schrikt mensen helemaal niet af. Er zijn zoveel eenzame mensen die graag deel willen uitmaken van een liefdevolle gemeenschap.”
Van harte aanbevolen!

Volgende week: uitgangscollecte bestemd voor NEPAL
Na de verwoestende aardbeving in Nepal is ICCO/Kerk in Actie volop bezig om de noodhulp op gang te brengen voor 10.000 gezinnen in de Kathmandu-vallei. Op dit inventariseren onze medewerkers en partnerorganisaties wat de behoeften zijn van de overlevenden. De noodhulp zal in elk geval bestaan uit noodonderkomens, voedselpakketten, dekens, waterzuiveringstabletten, medicijnen en psychosociale hulp.
De aardbeving op 25 april kostte het leven aan naar schatting 5.000 Nepalezen. Ruim 8.300 mensen zijn gewond geraakt en twee miljoen mensen zijn ontheemd. Overlevenden van de aardbeving zoeken hun toevlucht bij familie of in door de overheid aangewezen tentenkampen. De komende dagen zullen daar naar schatting 50.000 mensen naar toe gaan. Door de regen en de afwezigheid van schoondrinkwater en sanitaire voorzieningen, is de kans op infectieziekten en epidemieën groot.
De noodhulp van ICCO/Kerk in Actie wordt uitgevoerd door lokale partners die actief zijn in de ACT Alliance, een wereldwijd noodhulpnetwerk. Hiervoor heeft ICCO/Kerk in Actie 100.000 euro beschikbaar gesteld. Daar komt nog 442.194,- euro bij (van 4 miljoen euro) dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toegezegd aan de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse organisaties die noodhulp bieden, waaronder ICCO Cooperation.
Via Giro555 vraagt ICCO/Kerk in Actie samen met andere hulporganisatie om financiële steun, zodat de slachtoffers snel en goed kunnen worden geholpen, zoals Sunita die in het ziekenhuis ligt met een gebroken nek. Terwijl ze aan het werk was in haar restaurant, begon de grond te trillen en te beven. Ze wilde wegrennen, maar er vielen stenen op haar. Nu is haar nek gebroken en heeft ze veel pijn.
Inmiddels ligt ze in het ziekenhuis in de stad. Daar heeft ze nog geluk mee, want de ziekenhuizen liggen overvol en gewonden liggen op straat te wachten op hulp.
U kunt vast gaan sparen!!!!

Diensten de komende tijd

Zondag 10 mei - dienst voor jong en oud, voorganger is Barbara Broeren, aanvang 9:30 uur
Samen met één van de gesprekskringen hebben we gekozen voor het thema "Jona en de vis".
Je kent het wel: kinderen die je moeilijke vragen stellen.
Wat te denken van de vraag hoe Jona toch kon overleven in die walvis?
Maar het Bijbelboek Jona staat vol wonderen en bijzondere gebeurtenissen.
Wat heeft dit Bijbelboek ons nog te vertellen?
Ontdek het op 10 mei en ontmoet elkaar na deze dienst onder het genot van een kop koffie of thee.

Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)
Voorganger is ds. A. Worst - de Groot, aanvang 9:30 uur

Zondag 17 mei
Voorganger is ds. N. v.d. Horst - Kattenberg, aanvang 9:30 uur

Gevonden voorwerpen
Er zijn de afgelopen maanden verschillende achtergebleven voorwerpen in de Dorpskerk gevonden. Een overzichtje van de voorwerpen is te vinden op de website van de kerk of op het prikbord in de consistorie.
Neemt u eens een kijkje, misschien zit er wel iets bij dat van u is.
Informatie bij de koster (Judith).
Klik hier om direct naar het artikel op onze site te gaan.