PGO Nieuwsbrief 2015 - 25 april

Dienst zondag 26 april – aanvang 9:30 uur
Voorganger is mw. W. Stolk – van Gijzen
Organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar dhr. de Jong, Patrijzenlaan 54

Diensten de komende tijd

Zondag 3 mei - Voorganger is ds. H. Doornbos, aanvang 9:30 uur

Zondag 10 mei - Voorganger is mw. Barbara Broeren, aanvang 9:30 uur

1e collecte: Voedselbank
Vanmorgen is de diaconiecollecte bestemd voor de voedselbank.
Met onze bijdrage vanmorgen wordt er onder meer gezorgd dat de ‘ijzeren voorraad’, dat is de voorraad die de voedselbank aan houdbare artikelen heeft, op peil wordt gehouden. In deze tijd, waarin het voor een aantal van onze naasten het nog steeds niet zo goed gaat, blijkt meer en meer een beroep op de voedselbank te worden gedaan. Zo zelfs, dat niet alleen vlak voor de kerstdagen een inzamelingsactie in de supermarkten wordt georganiseerd, maar dat een dergelijke actie vaker moet worden gehouden. De voedselbanken krijgen minder aan goederen binnen en er wordt steeds vaker om hulp gevraagd.
Kortom: laten wij vanmorgen gul zijn voor de voedselbank.

2e collecte:  Eredienst en Kerkmuziek - Vieren in huis en kerk
De vormgeving van de eredienst, het hart van het gemeenteleven, gebeurt in de Protestantse Kerk op veelkleurige manieren. Deze vormen van vieren ontstaan in de praktijk, op allerlei plekken in de kerk en daarbuiten.
Onder de titel ‘Vieren in huis en kerk’ ondersteunen gemeenteadviseurs van de Protestantse Kerk plaatselijke gemeenten in de bezinning op vernieuwend, eigentijds en aansprekend vieren. Zij sporen voorbeelden op die andere gemeenten kunnen inspireren. Deze voorbeelden worden gedeeld op de regionale inspiratiedagen onder de titel ‘Anders vieren’.
De Protestantse Gemeente Gramsbergen deelde het idee om maandelijks een e-meeting te organiseren. Deze e-meeting ontstond omdat kinderen van twaalf jaar en ouder amper meer in de kerk kwamen. Dat had vaak te maken met de vorm van de kerkdienst. De e-meeting is interactief en gericht op ontmoeting met elkaar en trekt veel mensen, waaronder kinderen en jongeren.
Vele nieuwe voorbeelden van vieren worden in een uitgave verzameld, als inspiratie voor andere gemeenten.