PGO Nieuwsbrief 2015 - 21 maart

Tienerdienst zondag 22 maart: voorganger is Barbara Broeren
De dienst heeft als thema: Je mag er zijn - Liturgie

God zegt tegen jou: Ik heb je gemaakt, je bent bijzonder, je mag jezelf zijn!
Tijdens deze dienst op 22 maart kijken we met elkaar wat de Bijbel hier nog meer over zegt.
Afgelopen zondag hebben we met de tieners een heel leuk filmpje gemaakt over het thema, dat kun je niet missen.
Barbara Broeren zal deze dienst voorgaan. De dienst wordt muzikaal ondersteund door Connected
Enne… met deze dienst proberen we je iets te laten ervaren van een “tienerkerk” zoals deze elke maand gehouden wordt tijdens de kerkdienst. Dus wil je ook wel eens weten wat daar precies gebeurt en hoe dat er aan toe gaat?

Na de dienst is er gelegenheid om aan ons te laten weten d.m.v. een kleine enquête hoe u de dienst vond.

Wees dan van harte welkom op zondag 22 maart, 10.00 uur!

De symbolische schikking.
Het is de vijfde zondag van de veertigdagentijd.
We zien hoe de handen tegen elkaar liggen, nadenkend, bezinnend.
De korenaren en de graankorrels verwijzen naar de parabel die Jezus vertelt.

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar Fam. Arkenbout in de Leemgaarde, Patrijzenlaan 14.

DIENSTEN DE KOMENDE WEEK:

Woensdag 25 maart  - vesper, voorganger is ds. A. Worst – de Groot, aanvang 19:30 uur
Zondag 29 maart (Palmzondag)  - voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10:00 uur

Gemeenteavond
Op donderdagavond 26 maart a.s. is er een Gemeenteavond in de Dorpskerk

De kerk is open vanaf 19.30, we beginnen om 20.00 uur

De agenda ziet er als volgt uit:

-          Opening
-          PGO Jaarverslag 2014 & Jaarplan 2015
-          Verslag van het onderzoek “Over leven, geloof en de kerk” door Barbara Broeren
-          Pauze
-          Gesprek tussen generaties
-          Terugkoppeling van de gesprekken
-          Rondvraag
-          Sluiting

De kerkenraad hoopt u op deze avond te kunnen ontmoeten.

Download het jaarverslag 2014 en het jaarplan 2015 via onze website www.kerkoostvoorne.nl of direct via DEZE LINK

Passieconcert op 27 maart in de Dorpskerk van Oostvoorne
Op vrijdag 27 maart zal er een Passie-orgelconcert plaatsvinden in De Dorpskerk. Jolanda Zwoferink, organiste van de kerk, zal het orgel bespelen. Op het programma staan werken van Kellner, Walther, Krebs en hun grote leraar Johann Sebastian Bach.
"Het Passieconcert is een traditie geworden" aldus Zwoferink. "Het Bätz-orgel in de Dorpskerk is een prachtig instrument en leent zich uitermate goed voor concertspel.
Al enkele jaren wordt er jaarlijks een  Passieconcert gegeven aan het befaamde Bätz-orgel van de Dorpskerk.  Het concert is gratis toegankelijk.
Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Vrijdag 27 maart, aanvang 20.00 uur.

Palmpasen
Op 29 maart is het palmpasen. Tijdens de kinderkerk willen dan weer palmpasenstokken gaan maken. Misschien zijn er kinderen die hun palmpasenstok nog thuis hebben van vorig jaar.
Wij krijgen die graag terug zodat we ze dit jaar opnieuw kunnen versieren. Je kunt de palmpasenstok in de weken voorafgaand aan de 29e mee nemen naar de kerk of inleveren bij Karin ( Houtsniplaan  6) of Ingrid ( Gildenlaan 4).
We hopen weer veel mooie palmpasenstokken te versieren met elkaar.
De leiding van de kinderkerk.

Terugblik op de peuter-/kleuterdienst van 8 maart
Zondag, 8 maart, hebben we een gezellige dienst gehad voor de allerjongste kinderen van onze kerk. We hebben het verhaal vertelt van opa Knoest die gaat zaaien. We hebben zelf ook echt gezaaid met aarde, schepjes, harkjes, gietertjes, water, zaadjes en zelfs een vogelverschrikker. Voor in de kerk staat de bak waarin we gezaaid hebben. Zo willen we u een klein beetje laten meegenieten van de gezellige middag die wij in de kerk hebben gehad.
De volgende kinderdienst is op 8 november. Iedereen jong en oud is van harte welkom!
Charlotte, Karin, Esther, Ingrid en de jongste kinderen van onze kerk.

Voor de foto’s ga naar het fotoalbum op onze site www.kerkoostvoorne.nl.

Zomertijd
Elke 1e zondag van april wijzigt de aanvangstijd van de erediensten.
Zondag 5 april begint de dienst daarom weer om 9:30 uur.