PGO Nieuwsbrief 2015 - 31 januari

Dienst zondag 1 februari
Voorganger is dhr. H. Binnenmarsch uit Alphen a/d Rijn
Organist is Jolanda Zwoferink. De dienst begint om 10 uur

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar de Landshoeve Molendijk 25 in Oostvoorne.

1e collecte voor Kerk in Actie Werelddiaconaat:
Een kleine noot maakt het verschil
Centraal staat de inheemse bevolking in Noordoost- Cambodja.  Illegale houtkap, een dam die de visstand tot nul reduceert,  of inbeslagname van grond voor een rubberfabriek. Met dit soort problemen wordt de inheemse bevolking van Noordoost-Cambodja stelselmatig geconfronteerd.  Ze dreigt haar natuurlijke rijkdommen en cultuur te verliezen door inmenging van de overheid en grote bedrijven.
NTFP (Non-Timber Forest Products), partner van Kerk in Actie, reikt hen de kennis en vaardigheden aan om op te komen voor hun rechten en om blijvend in hun levensonderhoud te voorzien. De mensen krijgen hulp bij de aanleg van moestuintjes en visvijvers en leren hoe ze hun krachten kunnen bundelen. In vijf dorpen zijn 125 boeren getraind om cashewnoten te verbouwen.
Het bos blijft op die manier voor de inheemse bevolking behouden en de boeren zien hun inkomen met sprongen omhoog gaan.
Kortom: een goed doel!

Van de commissie Kerk in Actie
Afgelopen najaar organiseerde de kerk in Actie commissie een fotowedstrijd met het thema "Op Aarde".
Van de 6 winnende foto's zijn ansichtkaarten gedrukt, die per set verkocht worden.
Na de dienst kunt u voor in de kerk een set kaarten kopen voor € 3,50
De opbrengst gaat naar de Zorgboerderij "Op Aarde".
Tijdens de collecte zijn via de beamer de ansichtkaarten te zien.

Zondag 8 februari - voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10:00 uur
Dienst m.m.v. de Cantorij o.l.v. Elly Bakker.
In deze dienst wordt het Avondmaalsproject  "Op Aarde" afgesloten met het overdragen van de opbrengst aan de Zorgboerderij.

Zegeltjes sparen voor een boodschappenpakket bij de Emté.
In Oostvoorne is de Emté met haar jaarlijkse nieuwjaarsactie gestart.
De actie houdt in, dat wanneer men 40 zegeltjes gespaard heeft  de kaart vol is.
Met een volle kaart kan men in de winkel een gratis boodschappenpakket ter waarde van ruim € 50,00 afhalen. Het is vaak moeilijk om de kaart vol te krijgen of de zegeltjes verdwijnen in een keukenla.
Jammer!
Als we met velen de zegeltjes verzamelen, kunnen we veel mensen met een pakket blij maken.
De diaconie en het pastoraat zullen zorg dragen dat de pakketten op een juiste plaats terecht komen. Achter in de kerk staat vanaf a.s. zondag een rode doos, herkenbaar aan de afbeelding van een pakket. U kunt de zegeltjes of halfvolle kaarten in de doos deponeren.
Doen!

Met hartelijke dank!