Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2015 - 24 januari
Vandaag zaterdag 24 januari : Verbeelden en ontmoeten
Tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk een plaats van ontmoeting waarbij onze bloemschikgroep de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de veertigdagentijd en Pasen.
Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.
De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Om het geheel een wat breder karakter te geven worden Teun Rijsdijk met eigengemaakte ansichtkaarten en de theologische uitgeverij Narratio ook uitgenodigd.
Bij de bloemschikgroep in Oostvoorne groeide de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.

Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw georganiseerd worden.

U bent van harte welkom!Dienst zondag 25 januari
Doopdienst: Imme de Snoo wordt gedoopt, dochter van Ana en Arno de Snoo.
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10 uur
Liturgie

 
De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar dhr. Huijgen in de Herbergier aan de Noordweg.

 
Zondag 1 februari - voorganger is dhr. Binnenmarsch uit Alphen a/d Rijn, aanvang 10:00 uur

 
De symbolische schikking
In de schikking rondom de doop is voor schelpen gekozen.
Een schelp opent zich als hij uit het water wordt genomen.
Johannes de Doper wordt soms afgebeeld met een schelp in zijn hand, de schelp waarmee hij Jezus doopt. Grote schelpen zijn te vinden op het strand bij Santiago de Compostela, waar het graf van Jakobus druk bezocht wordt door pelgrims, mensen van de weg. Zo werden de eerste christenen genoemd, waaronder Jakobus de Meerdere, een van de twaalf apostelen.
Pelgrims worden vaak afgebeeld met een Jakobsschelp op hun kleding.
Uit: Bloemen in beeld.
De schelp en de bloemen uit de schikking gaan met de ouders en de dopeling mee.

 
2e collecte: Catechese en Educatie,  Leren Geloven!
Leren geloven kan betekenen: iemand helpen om weer vertrouwen te krijgen. Hoe kan een jeugdleider een jongere benaderen die in de put zit om naast hem te gaan staan? Zodat deze jongere weer wat meer vertrouwen krijgt in zijn toekomst.
Jeugdleiders staan er niet alleen voor! JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt speciale materialen en trainingen om deze jeugdleiders verder te helpen. Natuurlijk kan JOP deze materialen en trainingen niet ontwikkelen zonder de financiële steun van de plaatselijke gemeenten. Juist daarom is er een jaarlijkse collecte voor Catechese en Educatie. Een collecte waaruit JOP wordt ondersteund en die het mogelijk maakt dat ook andere jeugdleiders gevoed worden met goede informatie, voorlichting en training. Want alleen met elkaar kunnen we er voor zorgen dat geloven ook betekent: naast jongeren staan!
 
 
Zincafé 2014-2015: Ethiek in de gezondheidszorg
Dinsdag 27 januari a,s, staat de derde bijeenkomst van het Zincafé gepland, om 19.30 u in de consistorie van de Dorpskerk.
We ronden dan de bespreking van de casuïstiek aan het begin van de zwangerschap af. Na de pauze maken we een begin met de bespreking van vragen aan het einde van het leven. Het gaat dan vooral om palliatieve sedatie en euthanasie.
Als je aan de vorige bijeenkomsten niet hebt kunnen deelnemen maar graag wil komen op 27 januari a.s. ben je hartelijk welkom; geef je dan op, uiterlijk 25 januari bij:
Ad Nuijten, (adnuijten@me.com) - tel. (0181) 773144

 
Zegeltjes sparen voor een boodschappenpakket bij de Emté.
In Oostvoorne is de Emté met haar jaarlijkse nieuwjaarsactie gestart. De actie houdt in, dat wanneer men 40 zegeltjes gespaard heeft  de kaart vol is. Met een volle kaart kan men in de winkel een gratis boodschappenpakket ter waarde van ruim € 50,00 afhalen. Het is vaak moeilijk om de kaart vol te krijgen of de zegeltjes verdwijnen in een keukenla.
 
Jammer!
 
Als we met velen de zegeltjes verzamelen, kunnen we veel mensen met een pakket blij maken.
De diaconie en het pastoraat zullen zorg dragen dat de pakketten op een juiste plaats terecht komen. Achter in de kerk staat vanaf a.s. zondag een rode doos, herkenbaar aan de afbeelding van een pakket. U kunt de zegeltjes of halfvolle kaarten in de doos deponeren. Doen!
 
Met hartelijke dank!
Initiatiefnemer: Nelleke de Ridder

 
40 dagentijdkalender “Open je handen”
Het is dit jaar niet gelukt om een eigen 40 dagentijd kalender uit te geven. U krijgt bij het kerkblad januari/februari de 40 dagentijdkalender van PKN Nederland die aansluit bij het thema “Open je handen”. In deze tijd van inkeer, bezinning en gebed staan we stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.
Indien u geen prijs stelt op de kalender kunt u deze aan iemand anders geven die er wel prijs op stelt. Als u niemand weet, wilt u dan de moeite nemen het pastoraat op de hoogte te brengen.
Wij zorgen er dan voor dat de kalender alsnog een goede bestemming krijgt.
Heeft u geen abonnement op het kerkblad maar wilt u wel de kalender ontvangen horen we het graag van u. Spreek iemand aan van het pastoraal team. (ds. Nita, Mildred Hartog of Liesbeth van Wijnen).


 
Gemeentereis na Pasen 2015
(In overleg vanaf woensdag 8 april - woensdag 15 april).
Hugenoten en andere ketters in Frankrijk
Het is de bedoeling om een week in de Cevennes te verblijven, waar de opstand van de Hugenoten begon.

Daar is de geschiedenis weergegeven in Le musée du Desert.

Ook zijn de grotten van Trabuc te bezichtigen, waar de Hugenoten zich terugtrokken tegen de moordende aanslagen van het leger van de Franse koning en de katholieke kerk.

Veel Hugenoten zijn via Wallonië en Belgische steden als Gent, Antwerpen, Brugge naar de Nederlanden gevlucht, nadat de 17 provinciën zijn gescheiden en de zuidelijke Nederlanden weer volop katholiek werden.
Veel namen uit Voorne-Putten en de andere eilanden verraden een Franse afkomst. Hugenoten hebben een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de Nederlanden. Daarnaast willen we de prachtige oude stad Albi bezoeken, waar in vroeger eeuwen de Albigenzen hebben gewoond.
‘s Zondags bezoeken we de protestantse kerk van Anduze, alsof je in de Gereformeerde Kerk van Kampen bent.
Heeft u belangstelling of wilt u zich opgeven voor deze reis dan kunt u dit voor 25 januari a.s. bij
ds. Van der Horst kenbaar maken.
 
zie ook de informatie op onze websiteKerkblad
Het nieuwe kerkblad kunt u ook via onze site lezen / downloaden
Klik HIER om het kerkblad direct te downloaden
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.