PGO Nieuwsbrief 2014 - 27 december

Voorganger is mw. W. Stolk - van Gijzen
Organist is Jolanda Zwoferink

1e collecte: Oekraïneproject Nita

Uitgangscollecte zondag 28 december: Eindejaarscollecte voor ons plaatselijke werk
Jezus heeft gezegd: 'Waar twee of drie in Mijn naam bij elkaar zijn, ben Ik zelf in hun midden.'  Tijdens onze kerkdiensten vieren we dat Jezus in ons midden is. Dat Hij ons verbindt.
Maar Hij is niet alleen op zondag onder ons. We ontmoeten Hem - en elkaar - ook op andere dagen van de week. Zo mochten we het afgelopen jaar bij talloze activiteiten en bijeenkomsten met elkaar zingen, meeleven, van gedachten wisselen of juist samen stil zijn.
Aan het eind van het jaar blikken de kerkenraden terug en tegelijkertijd kijken zij hoopvol vooruit naar een nieuw kalenderjaar. Zij staan daarbij voor de uitdaging om zowel de jongsten als de oudsten in en buiten de gemeente te blijven betrekken bij onze gemeenschap. Daarvoor organiseren zij allerlei activiteiten. Help die activiteiten mogelijk te maken.
N.B.: de uitgangscollecte in de vesperdienst van 31 december a.s. (19.30 uur) is eveneens voor dit doel bestemd.

Inloopochtend op oudejaarsdag
Ook dit jaar is er op oudejaarsdag weer een inloopochtend in de Dorpskerk.
U bent van harte welkom voor een paar gezellige uurtjes.
Even bijpraten onder het genot van glühwein, koffie, thee en warme chocolademelk.
En natuurlijk zijn er verse oliebollen!
Voor de kinderen is er weer de mogelijkheid om iets te knutselen of om gewoon fijn te spelen.
Kortom, er zijn voldoende ingrediënten aanwezig voor een fijne afsluiting van 2014!
Graag tot ziens op 31 december, tussen 11 en 14 uur.

Diensten komende weEk

Woensdag 31 december - oudejaarsdienst, aanvang 19:30 uur, voorganger is ds. Helene Perfors

Zondag 4 januari - voorganger is ds. H. Doornbos, aanvang 10:00 uur

Visitatie
De kerkenraad heeft bericht ontvangen dat onze gemeente op 22 januari a.s. zal worden bezocht door twee visitatoren. Visitatie is het pastorale bezoek dat aan een gemeente eens per vier jaar vanuit de regio wordt gebracht.
De kerkenraad zal u d.m.v. het kerkblad, de website en de zondagsbrieven nader informeren.

Lezing ds. Leen Jan Lingen
De lezing met onderwerp Bruggen bouwen tussen Joden en Niet-Joden is verplaatst naar 17 februari 2015. (meer informatie in het Winterwerkboekje op onze site)

Leesgroep "Wat is God"
Dinsdag 13 januari a.s. start de leesgroep onder leiding van Wil Stolk over het boek “Wat is God” door Ton de Kok. Meer informatie kunt u lezen in het kerkblad van december, in het winterwerkprogramma of op de website. Wilt u hieraan mee doen dan kunt u zich aanmelden via email:  pastoraat@kerkoostvoorne.nl, bij één van de ouderlingen of bij één van de leden van de werkgroep Vorming & Toerusting.
(meer informatie in het Winterwerkboekje op onze site)