PGO Nieuwsbrief 2014 - 6 december

Dienst zondag 7 december - Dorpskerk aanvang 10:00 uur
Voorganger is dhr. J. van Egmond uit Spijkenisse.
Organist is Marco 't Hart

De bloemen uit de dienst gaan naar mevr. J. Groenewegen, Slotlaan 30

De symbolische schikking.
Op de tweede zondag van de Advent horen we Johannes zeggen dat hij de wegbereider is van de Messias. De stem die roept in de woestijn: 'Maak recht de weg van de Heer'.
In de schikking zien we een pad van donkere lavastenen. De witte cyclamen geven de bloei aan die ontstaat waar mensen wegbereider worden voor elkaar.

1e collecte bestemd voor:
de bestrijding van het EBOLA-virus en de gevolgen ervan.
Xoals bekend uit de media is er in West-Afrika iets ergs gaande: de ebola-epidemie met zijn duizenden slachtoffers. Die ziekte ontwricht daarnaast ook hele samenlevingen door zijn besmettelijkheid. Op de pagina’s 15 en 16 van het onlangs verschenen kerkblad kunt u hierover meer lezen.
De diaconie beveelt deze collecte zeer bij u aan: GEEF GUL.

Dienst zondag 14 december
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10:00 uur

Postbezorgers gezocht
Nog even dan vallen de eerste kerstkaarten weer op de mat of in de brievenbus.
Als Protestantse Gemeente Oostvoorne willen wij aan alle inwoners een kerstgroet sturen.
Op deze kaart staan ook de diensten vermeld tijdens de feestdagen en de contactgegevens van onze kerk. Al deze kaarten (circa 3600) moeten bezorgd worden en hierbij is uw/jouw hulp onmisbaar. Achter in de kerk liggen na de dienst stapeltjes kerstkaarten, op straatnaam klaar.
Ons verzoek aan u of aan jou is, om komende week, voor een of meerdere straten even de postbezorger te willen zijn. Vele handen maken licht werk !
Deze kerstgroetenactie is een gezamenlijk initiatief van Pastoraat en Diaconaat.

Bij voorbaat dank voor uw/jouw hulp.
Mildred Hartog tel: 0181-486106
Elly van der Hoek tel: 0181-482743

VAN DE COMMISSIE KERK IN ACTIE
Aanstaande vrijdag 12- en zaterdag 13 december wordt de jaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank regio Spijkenisse gehouden.
Voor deze actie bij de supermarkten in Oostvoorne, hebben wij uw/jouw hulp nodig.
Wilt u/wil jij ons een paar uurtjes komen helpen?
In de consistorie liggen de intekenlijsten klaar.
Bij voorbaat dank voor uw/jouw medewerking.

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 14 december vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend.
U leest het goed, ook deze maand de tweede in plaats van de derde zondag van de maand. Deze zondag staat in het teken van het naderende Kerstfeest.
Een verhalenverteller komt een Kerstverhaal vertellen.
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Zondag 14 december - Kerstdienst voor mensen met een verstandelijke beperking.
Voorganger ds. Lennart van Berkel, zal in deze dienst voorgaan.
De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Koningin Wilhelminalaan 1 te Spijkenisse.
Het jaarthema is Feest. In de dienst van vanmiddag staan we stil bij ‘de geboorte van Jezus’ Het koor The Travellers uit Spijkenisse zal de dienst met vrolijke liedjes compleet maken.
Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!
We vinden het fijn om ook u in onze diensten te ontmoeten.
We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!
Na afloop van de dienst, is er voor iedereen iets te drinken, met wat lekkers!
Namens de voorbereidingscommissie,
Arnold Zevenbergen

Kerstconcert bij kaarslicht - vrijdag 19 december
Jolanda Zwoferink geeft een kerstconcert in de Dorpskerk.
Op het programma staan werken van o.a. Pachelbel, Händel en Balbastre.
Tevens worden er een aantal kerstliederen ten gehore gebracht.
Het Bätz-orgel in de Dorpskerk is een prachtig instrument en leent zich uitermate goed voor concertspel. Bij het kerstconcert wil Jolanda graag kerstmuziek uit diverse stijlperioden  ten gehore brengen, na afloop is er een gezellig samenzijn met warme chocolade of een glaasje glühwein.
Het kerstconcert in gratis toegankelijk.
Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Vrijdag 19 december, aanvang 20.00 uur.

Leesgroep "Wat is God"
Dinsdag 13 januari a.s. start de leesgroep onder leiding van Wil Stolk over het boek “Wat is God” door Ton de Kok. Meer informatie kunt u lezen in het kerkblad van december, in het winterwerkprogramma of op de website. Wilt u hieraan mee doen dan kunt u zich aanmelden via email:  pastoraat@kerkoostvoorne.nl, bij één van de ouderlingen of bij één van de leden van de werkgroep Vorming & Toerusting.
(meer informatie in het Winterwerkboekje op onze site)

Lezing ds. Leen Jan Lingen
De lezing met onderwerp Bruggen bouwen tussen Joden en Niet-Joden is verplaatst naar 17 februari 2015.