PGO Nieuwsbrief 2014 - 22 november

Aanvang dienst: 10:00 uur

De bloemen uit de dienst gaan naar de fam. v.d. Marel van de Heveringseweg 15

1e collecte: Hospice De Waterlelie in Spijkenisse
Hospice De Waterlelie is een gastvrij huis voor mensen die, naar verwachting, nog slechts korte tijd te leven hebben. Verzorging en/of verpleging thuis is dan niet (meer) mogelijk en een behandeling in een ziekenhuis is niet langer noodzakelijk. Hospice De Waterlelie biedt deze mensen dan een plaats waar zij op hun eigen wijze met nabijheid van familie en vrienden zich kunnen voorbereiden op het nemen van afscheid van het leven.
Het hospice is bedoeld voor inwoners van Voorne-Putten en Rozenburg en staat open voor iedereen, ongeacht de aard van de ziekte of levensbeschouwing. Vrijwilligers van het hospice scheppen met de bewoners en hun familie en vrienden een sfeer waarin het leven goed is en losgelaten kan worden. Deze vrijwilligers vormen de onmisbare schakel in de zorgverlening in het hospice. Het hospice beschikt niet over eigen vermogen en is voor de exploitatie mede afhankelijk van donaties, giften en legaten. Ontvangen donaties worden gebruikt voor een bijdrage in de structurele kosten die niet door de overheid of de zorgverlener worden vergoed.

Vanmiddag kinderdienst
Een kinderdienst voor de allerjongste kinderen en hun (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. De dienst begint om 15:00 uur in de Dorpskerk.
Het thema is: "wat een feest! God is overal!". Iedereen is van harte welkom!
Karin, Charlotte, Esther en Ingrid.

Dienst zondag 30 november (1e Advent)
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10:00 uur

Mededelingen vanuit de kerkenraad
In de kerkenraadsvergadering van afgelopen woensdag 12 november heb ik meegedeeld de beslissing te hebben genomen terug te treden als voorzitter van de kerkenraad. Tevens beraad ik mij op mijn positie als lid van de kerkenraad.
De functie van voorzitter wordt waargenomen door de vice-voorzitter, Liesanne de Rijke.
Ad Nuijten

Nieuwe stoelen
Op de gemeenteavond van afgelopen donderdag zijn de nieuwe stoelen voor de Dorpskerk gepresenteerd. Op onze site vindt u een presentatie van deze nieuwe stoelen met de gekozen kleuren.
De kerkenraad neemt in december het uiteindelijke besluit om de stoelen te bestellen.
Klik HIER om de presentatie op onze site te bekijken.

VAN DE COMMISSIE KERK IN ACTIE
Op vrijdag 12- en zaterdag 13 december wordt de jaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank regio Spijkenisse gehouden.
Voor deze actie bij de supermarkten in Oostvoorne, hebben wij uw/jouw hulp nodig.
Wilt u/wil jij ons een paar uurtjes komen helpen?
In de consistorie liggen de intekenlijsten klaar.
Bij voorbaat dank voor uw/jouw medewerking.

Kerstconcert bij kaarslicht - vrijdag 19 december
Jolanda Zwoferink geeft een kerstconcert in de Dorpskerk.
Op het programma staan werken van o.a. Pachelbel, Händel en Balbastre.
Tevens worden er een aantal kerstliederen ten gehore gebracht.
Het Bätz-orgel in de Dorpskerk is een prachtig instrument en leent zich uitermate goed voor concertspel. Bij het kerstconcert wil Jolanda graag kerstmuziek uit diverse stijlperioden  ten gehore brengen, na afloop is er een gezellig samenzijn met warme chocolade of een glaasje glühwein.
Het kerstconcert in gratis toegankelijk.
Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Vrijdag 19 december, aanvang 20.00 uur.

BHV-er vandaag is Theo Kleijburg

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur