PGO Nieuwsbrief 2014 - 25 oktober

Voorganger is ds. H. Binnenmarsch, aanvang 10:00 uur

De bloemen uit de dienst gaan naar de fam. Goudswaard, Torenweg 17 te Rockanje

2e collecte bestemd voor: Rondom Hervormingsdag - Samen de uitdaging aangaan
In een samenleving die steeds verder individualiseert, is het de kunst om te zien op welke wijze de rijkdom van de christelijke geloofstraditie gedeeld en beleefd kan worden.
Deze collecte is bestemd voor het synodewerk, waar de zaken besproken worden die alle gemeenten individueel en de kerk als geheel aangaan. 'De synode geeft leiding aan het leven en werken van de kerk op haar verschillende arbeidsvelden en neemt ter hand wat het leven van de kerk in de wereld kan bevorderen.'
In de synode zijn alle gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland  vertegenwoordigd. Zij regelt oecumenische relaties, zendingswerk en werelddiaconaat en onderhoudt contacten met de overheid.

Dienst zondag 2 november - Voorganger is dhr. C. v.d. Voorde uit Ridderkerk

Lezing/workshop “Als kinderen andere wegen gaan”
door ds. Joost Schelling op donderdag 30 oktober om 20.00 uur in de consistorie.

Tieners, twintigers, dertigers en veertigers verlaten de kerk. De wekelijkse kerkgang krijgt in hun leven geen vervolg…. Ze leven in een andere tijd dan hun ouders en grootouders. Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen. Datzelfde geldt voor geloof en levensoriëntatie.
Thema’s voor (groot)ouders als loslaten, teleurstelling, vertrouwen en identiteit worden besproken.
Uitgangspunt voor deze avond is het boekje “Als kinderen andere wegen gaan” geschreven door Margriet van der Kooi en Wim ter Horst.
Deelnemers aan deze lezing krijgen vooraf een uittreksel van het boekje gemaakt door ds. Joost Schelling.
U kunt zich opgeven via pastoraat@kerkoostvoorne.nl, telefonisch bij Liesbeth van Wijnen 48 28 26, één van de leden van de werkgroep vorming en toerusting of leden van het pastoraal team.

Dienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 2 November is er weer (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
Voorganger Ds. Jan Schep uit Zuidland, zal in deze dienst voorgaan.
De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in de Kern, aan de Eikenlaan te Spijkenisse, in deze dienst zullen we het Avondmaal met elkaar vieren.
Muzikale medewerking wordt verleend door het koor Rejoice uit Hoogvliet.

Gespreksgroep Amos
De eerstvolgende gespreksgroep over Amos op dinsdag 4 november is om 10.00 uur in de consistorie

Zincafe´ 2014-2015: Ethiek
In het Kerkblad, in de digitale nieuwsbrief en op de website is nadere informatie te vinden over de bijeenkomsten van het Zincafé.
Op de dinsdagen 4 november en 9 december 2014, om 19.30 u staan de eerste twee bijeenkomsten hiervan gepland, in de consistorie.
In deze bijeenkomsten staan vragen met betrekking tot het begin van het leven centraal, maar
Deze eerste bijeenkomsten zijn ook interessant voor wie vooral de bijeenkomsten
over het einde van het leven wil bijwonen!

Meld u/je svp zo spoedig mogelijk aan, uiterlijk 31 oktober,
bij Ad Nuijten: adnuijten@me.com, of telefoon (0181) 773144.

Ook voor nadere informatie kunt u / kun je contact opnemen met: Ad Nuijten

NEDERLANDSE EVENSONG
In het weekend van 15 en 16 november a.s. organiseert de Sint-Catharijne cantorij in samenwerking met de Cantorij van Oostvoorne een Nederlandse Evensong.
Op zaterdag wordt er de hele dag geoefend in de Sint-Catharijnekerk waarna om 17.00 uur de Evensong zal plaatsvinden.
Op zondag 16 november om 17.00 uur zal deze Evensong in de Dorpskerk van Oostvoorne klinken.
Met onder andere het Magnificat & Nunc Dimittis van A.H. Brewer en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de Anglicaanse traditie.
In het nieuwe liedboek zoals vorig jaar mei in gebruik genomen ‘Zingen en bidden in huis en kerk’ zijn deze avondgebeden opgenomen onder het gedeelte ‘Getijden van de Dag’.
De Sint-Catharijne Cantorij staat onder leiding van Rinus Verhage en de Cantorij van Oostvoorne staat onder leiding van Elly Bakker.
Toegang is gratis (ter bestrijding van de onkosten is er een collecte bij de uitgang).
U bent van harte welkom!!

Kinderdienst
Op 23 november is er weer een kinderdienst voor de allerjongste kinderen en hun (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. De dienst begint om 3 uur in de Dorpskerk.
Het thema is: "wat een feest! God is overal!". Iedereen is van harte welkom!
Karin, Charlotte, Esther en Ingrid.

Afwezigheid ds. Van der Horst
In verband met een diaconale reis van Jaap en Nita naar Oekraïne, waarbij zij  de laatste bouwafspraken
hebben over het Alzheimerhuis met het aannemersbedrijf, de stichting in Beregovo Nederland voor Oekraïne en de diaconie van de Protestantse Hongaarse Kerk in Karpaten nemen de ouderlingen tot en met 3 november DV waar.

Fotowedstrijd - Laatste kans!
U kunt de foto’s inleveren bij een van de onderstaande leden van de commissie Kerk in Actie, tot 1 november 2014. U mag maximaal 5 foto’s, voorzien van naam, adres en telefoonnummer bij ons inleveren.
De foto’s levert u afgedrukt in, maar graag ook de digitale versie bewaren want die hebben we nodig voor het maken van de ansichtkaarten als u een van de winnaars bent. De foto’s moeten een hoge resolutie hebben.

Alle ingezonden foto's zullen t.z.t. in de kerk te zien zijn.
Wij hopen dat u allemaal meedoet en dat u zich laat inspireren door wat u ver weg of dichtbij op aarde tegenkomt.

Met vriendelijke groet,

Commissie Kerk in Actie