PGO Nieuwsbrief 2014 - 18 oktober

Dienst zondag 19 oktober - aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Marco 't Hart

De bloemen uit de dienst gaan naar de fam. van Houten, Elisabethof 51

Dienst zondag 26 oktober - Voorganger is dhr. H. Binnenmarsch uit Alphen a/d Rijn
Aanvang dienst: 10:00 uur

2e collecte bestemd voor Kerk & Israël
Op Israëlzondag wordt er gecollecteerd voor Kerk en Israël. Zo geven wij in het bijzonder uiting aan onze onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël zoals we dat uit de Bijbel kennen, want voor de Protestantse Kerk zijn de Joodse wortels van het geloof niet weg te denken.
Op verschillende manieren probeert het programma Kerk & Israël concreet gestalte te geven aan deze verbondenheid,  bijv. door het uitgeven van het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg, een informatiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhouding van de kerk met Israël.
Of door het steunen van Joodse organisaties in Nederland. In Israël steunt de Protestantse Kerk de internationale werk- en leefgemeenschap Nes Ammin, waar men werkt aan het vergroten van vertrouwen tussen joden, christenen en moslims door met elkaar in gesprek te gaan. Door deze activiteiten blijft de verbondenheid zichtbaar.

PGO en BHV
Vanaf zondag 19 oktober is er een vaste persoon ingeroosterd als BHV-ér.
Theo Kleijburg, nauw betrokken bij het opzetten en organiseren van onze eigen BHV organisatie, is zondag de 1e officiële BHV-er.

De Herberg is zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur is de Herberg geopend en staat de koffie en thee voor u klaar.
Mildred Hartog is onze gast en we kijken naar een film over Indonesië die tijdens een vakantie is gemaakt.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Tienerkerk
Elke maand is er op de 2e zondag van de maand tienerkerk.
Omdat veel tieners vorige week afwezig waren hebben we het een weekje opgeschoven.
Daarom is er deze zondag weer tienerkerk op de zolder van de consistorie.
Ben je tiener en zit je nog in de kerk, aarzel dan niet en schuif bij ons aan.
Je bent van harte welkom.
Miranda en Joke

Lezing/workshop “Als kinderen andere wegen gaan”
door ds. Joost Schelling op donderdag 30 oktober om 20.00 uur in de consistorie.

Tieners, twintigers, dertigers en veertigers verlaten de kerk. De wekelijkse kerkgang krijgt in hun leven geen vervolg…. Ze leven in een andere tijd dan hun ouders en grootouders. Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen. Datzelfde geldt voor geloof en levensoriëntatie.
Thema’s voor (groot)ouders als loslaten, teleurstelling, vertrouwen en identiteit worden besproken.
Uitgangspunt voor deze avond is het boekje “Als kinderen andere wegen gaan” geschreven door Margriet van der Kooi en Wim ter Horst.
Deelnemers aan deze lezing krijgen vooraf een uittreksel van het boekje gemaakt door ds. Joost Schelling.
U kunt zich opgeven via pastoraat@kerkoostvoorne.nl, telefonisch bij Liesbeth van Wijnen 48 28 26, één van de leden van de werkgroep vorming en toerusting of leden van het pastoraal team.

Dienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 2 November is er weer (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
Voorganger Ds. Jan Schep uit Zuidland, zal in deze dienst voorgaan.
De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in de Kern, aan de Eikenlaan te Spijkenisse, in deze dienst zullen we het Avondmaal met elkaar vieren.
Muzikale medewerking wordt verleend door het koor Rejoice uit Hoogvliet.

Zincafe´ 2014-2015: Ethiek
In het Kerkblad, in de digitale nieuwsbrief en op de website is nadere informatie te vinden over de bijeenkomsten van het Zincafé.
Op de dinsdagen 4 november en 9 december 2014, om 19.30 u
staan de eerste twee bijeenkomsten hiervan gepland, in de consistorie.
In deze bijeenkomsten staan vragen met betrekking tot het begin van het leven centraal, maar
Deze eerste bijeenkomsten zijn ook interessant voor wie vooral de bijeenkomsten
over het einde van het leven wil bijwonen!

Meld u/je svp zo spoedig mogelijk aan, uiterlijk 31 oktober,
bij Ad Nuijten: adnuijten@me.com, of telefoon (0181) 773144.

Ook voor nadere informatie kunt u / kun je contact opnemen met: Ad Nuijten

Gespreksgroep Amos

De eerstvolgende gespreksgroep over Amos op dinsdag 4 november is om 10.00 uur in de consistorie

Afwezigheid ds. Van der Horst
In verband met een diaconale reis van Jaap en Nita naar Oekraïne, waarbij zij  de laatste bouwafspraken
hebben over het Alzheimerhuis met het aannemersbedrijf, de stichting in Beregovo Nederland voor Oekraïne en de
diaconie van de Protestantse Hongaarse Kerk in Karpaten nemen de ouderlingen tot en met 3 november DV
waar.

Wintertijd – de klok een uurtje terug zetten (zondag 26 oktober)
Over een week is het weer zover: de klok wordt weer een uur teruggezet (wintertijd).