PGO Nieuwsbrief 2014 - 27 september
Dienst zondag 28 september
Voorganger is ds. J. van Egmond (Spijkenisse)
Organist is Herman Lammers

De bloemen uit de dienst gaan naar mevrouw E.C. Tuk, Slotlaan 74

1e  collecte: Duurzame economie begint met Solidaridad
We kennen het allemaal: Max Havelaar koffie, Oké fruit en het jeanslabel Kuyichi
(nou ja, het laatste misschien niet allemaal). Volgens Solidaridad - vernieuwer in armoedebestrijding – is eerlijke en duurzame handel het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden structureel te verbeteren.
Je eigen inkomen verdienen is de basis voor een goed bestaan. Solidaridad staat voortdurend aan de wieg van nieuwe initiatieven. Max Havelaar zette een nieuwe standaard in de supermarkten. AgroFair was het eerste fairtrade fruitbedrijf met boeren als aandeelhouders. Merken als Kuyichi en M'BRAZE hebben de trend gezet voor duurzaam geproduceerde kleding en we lopen voorop bij het verduurzamen van soja en biobrandstofgewassen. Het 'Good Inside' label van UTZ CERTIFIED lijkt een leidend model te worden voor bedrijven om duurzaam te ondernemen. Wat ooit begon met Mexicaanse koffie is uitgegroeid tot een wereldwijde fairtrade beweging met fruit, katoen, koffie, cacao, soja en andere producten. Miljoenen boeren en hun families in ontwikkelingslanden profiteren daarvan. Duurzame economie begint met solidaridad en verdient onze steun.
Vandaar deze collecte.

Nieuwe ambtsdrager
Conform de desbetreffende bepalingen in de kerkorde en de plaatselijke regeling legt de kerkenraad de naam van het volgende gemeentelid aan u voor:

voor het ambt van diaken: Frans Worst (1e termijn).

Indien er geen bezwaren worden ingebracht ligt het in de bedoeling dat de voorgedragen ambtsdrager in de dienst van 12 oktober a.s. zal worden bevestigd.
Bezwaren kunnen door stemgerechtigde gemeenteleden schriftelijk en ondertekend bij de kerkenraad (de scriba) worden ingediend. Deze dienen uiterlijk op maandag 6 oktober a.s. door de scriba te zijn ontvangen.

Wijziging aanvang kerkdiensten vanaf zondag 5 oktober
Per abuis staat er in het nieuwe kerkblad van oktober vermeld dat de diensten m.i.v. 2 november om 10 uur beginnen. Dat moet echter zijn: de eerste zondag van oktober, 5 oktober dus!

Diensten zondag 5 oktober:

Doopdienst
In deze dienst wordt Siem Mathijs zoontje van Charlotte en Peter Groeneveld gedoopt.
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, muzikale medewerking wordt verleend door Jolanda Zwoferink en Elly Bakker.
Zoals hierboven al vermeld begint deze dienst om 10:00 uur

Taizédienst
Op 5 oktober hebben we 's avonds een Taizédienst o.l.v. ds. Nita vd Horst.
Muzikale medewerking wordt verleend door Jolanda Zwoferink en Elly Bakker.
Wie wil komen inzingen is van harte welkom drie kwartier voorafgaand aan de viering.
De viering begint om 19.30 uur in de Dorpskerk.

Jaarlijkse kledingsinzamelingsactie op zaterdag 4 oktober
U kunt uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plasticzakken afgeven bij de Dorpskerk van 10:00 tot 13:00 uur. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar noodhulpprojecten van Vordaid Mensen in Nood.

“Verbeelden en Ontmoeten”
Op zaterdag 11 oktober 2014, tussen 9.30 uur en 13.00 uur is de Dorpskerk in Oostvoorne een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep van deze kerk
de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar,
de vier adventszondagen en Kerst 2014.
Deze dag staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.

De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerken in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Om het geheel een wat breder karakter te geven worden enige kunstenaars, die religieuze kunst maken, ook uitgenodigd.

Bij de bloemschikgroep in Oostvoorne groeide de wens om deze dag te organiseren om de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.

Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven
als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw
georganiseerd worden.

U bent van harte welkom op 11 oktober!

In het vervolg zult U alle informatie en uitnodiging voor volgende bijeenkomsten Verbeelden en Ontmoeten in Oostvoorne op de website van de PKN kunnen vinden: www.pkn.nl

Protestantse Gemeente Oostvoorne,
Kerkplein 1,
3233 AR Oostvoorne.

voor vragen: A. Nuijten-Hartman, 0181-773144

Fotowedstrijd
De commissie Kerk in Actie organiseert dit jaar een fotowedstrijd. Het thema is "op aarde".
Wij denken hierbij aan alles wat met de natuur te maken heeft, maar misschien ziet u ook iets anders door de lens over dit thema. De winnende foto's worden als ansichtkaart afgedrukt en per set verkocht. De opbrengst is voor zorgboerderij "Op Aarde".

U kunt de foto’s inleveren bij een van de onderstaande leden van de commissie Kerk in Actie, van 1 juli tot 1 november 2014. U mag maximaal 5 foto’s, voorzien van naam, adres en telefoonnummer bij ons inleveren. De foto’s levert u afgedrukt in, maar graag ook de digitale versie bewaren want die hebben we nodig voor het maken van de ansichtkaarten als u een van de winnaars bent. De foto’s moeten een hoge resolutie hebben.

Alle ingezonden foto's zullen t.z.t. in de kerk te zien zijn.
Wij hopen dat u allemaal meedoet en dat u zich laat inspireren door wat u ver weg of dichtbij op aarde tegenkomt.

Met vriendelijke groet,

Elly van der Hoek, Molendijk 6a