PGO Nieuwsbrief 2014 - 30 augustus

Dienst zondag 7 september
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur

Avondmaalsdienst voor kinderen
Op 14 september vieren we tijdens de kerkdienst het Heilig Avondmaal. Wij willen in deze dienst op een eenvoudige en aansprekende manier voor kinderen het avondmaal uitleggen en vieren.
Wij willen de kinderen vragen tijdens deze dienst voorin de kerk bij elkaar te gaan zitten, zodat ze alles goed kunnen zien en volgen.
Het zal dus tijdens deze dienst iets anders gaan dan u gewend bent.
De dienst is gericht op kinderen en jongeren maar daarom voor volwassenen niet minder interessant.
Wij hopen u en jullie te ontmoeten.

Ds. Nita vd Horst, Trude vd Polder en Ingrid Langbroek

Startweekend, startdienst en fietspuzzeltocht
Zoals gebruikelijk vindt in het derde weekend van september het startweekend plaats, dit jaar is dat dus op 20 en 21 september. Tijdens dit weekend geven we het startschot voor het nieuwe clubseizoen. Zoals het er naar uitziet gaan de jeugdclubs druk bezocht worden en kunnen we op veel kinderen rekenen. Voor de jeugd wordt er weer een mooi programma in elkaar gezet. Op de zaterdagmiddag starten we met een vossenjacht voor de kinderen van de CJO clubs. Aan het eind van de middag voegen de jongeren van de tienerclub en de CJV erbij. Gezamenlijk nuttigen we dan een maaltijd in de dorpskerk. Nadat we afscheid hebben genomen van de jongste deelnemers gaan we door met het avondprogramma voor de oudere tieners en CJV-ers. Aansluitend aan het programma blijft de jeugd slapen, zodat we “uitgeslapen” bij de startdienst kunnen aansluiten.
Dus houdt de mail in de gaten voor een uitnodiging voor het startweekend. Mocht deze niet binnen komen ben je wel van harte welkom en neem dan even contact op met de betreffende leiding of de jeugdouderling.

Startdienst
De startdienst is op zondagochtend 21 september en start om 9.30 uur. Het thema voor de startdienst is: met hart en ziel (vieren en verbinden). Ook dit jaar proberen we weer een mooie dienst neer te zetten voor jong en oud. Zo komen deelnemers van het zaterdagmiddagprogramma terug in de zondagochtenddienst, maar hoe dat blijft een verrassing. Muzikaal wordt de dienst muzikaal ondersteund door het gospelkoor “In Touch”.
U wordt dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de startdienst en er op deze manier een mooie start van een nieuw seizoen van te maken.

Fietspuzzeltocht
Aansluitend aan de dienst ronden we het startweekend af met weer een prachtige fietspuzzeltocht, voor jong én oud. De fietstocht wordt georganiseerd door de Diaconie. Na het genot van een kop koffie/thee of fris, stapt men tussen 11.15 en 11.30 uur op de fiets en rijdt, vanaf de Dorpskerk, al puzzelend een mooie tocht in onze omgeving. Bij het juist volgen van de instructies eindigt de fietstocht rond 12.30 uur bij Kees en Trudy van Noordt, Molendijk 17, waar we gezellig kunnen bijpraten en lunchen. Om ongeveer 13.30 uur keren we huiswaarts.

Voor wie is deze fietspuzzeltocht geschikt?:
  • voor kinderen, tieners, (jong) volwassenen (tocht ca.10 km)
  • voor iedereen die een (elektrische) fiets heeft en kan fietsen
  • òf achter- of vóór op de fiets kan zitten!
  • voor degene die niet in de gelegenheid zijn om te fietsen maar toch gezellig bij de lunch aanwezig willen zijn!
Met een hartelijke fietsgroet van de diaconie: Trudy, Marianne, Hans en Adrie

Aanmelden:
-    via het aanmeldstrookje (op de achterzijde van de zondagsbrief)
     Strookje inleveren via de collectezak óf bij één van de diaconieleden.
-    of via ons speciale mailadres: fietstocht@kerkoostvoorne.nl
     Zie ook de informatie op onze site

Met een hartelijke fietsgroet van de diaconie:
Trudy, Marianne, Hans en Adrie

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur