PGO Nieuwsbrief 2014 - 16 augustus
Dienst zondag 17 augustus
Voorganger is ds. NIta v.d. Horst
Organist is Marco 't Hart

De bloemen uit de dienst gaan naar Riet Schipper, Briggemandreef 144 te Rockanje

1e collecte: Kerk in Actie Zomerzending - Ken je buren!
In Israël brengt de christelijke organisatie JCJCR kinderen van Joodse en Arabische afkomst met elkaar in contact. Kerk in Actie steunt hen met deze Zomerzendingscollecte.
'Ik dacht dat ik een heel ander soort mensen zou ontmoeten.
Maar ze waren net als wij!' Dit ontdekte een Joodse jongen nadat hij een Palestijns-christelijke school had bezocht. Kerk in Actie steunt in Israël de christelijke organisatie JCJCR die kinderen van Joodse en Arabische afkomst met elkaar in contact brengt. De organisatie heeft een uitwisselingsprogramma voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Op hun eigen school krijgen ze lessen over elkaars cultuur en godsdienst. Vervolgens gaan de schoolklassen bij elkaar op bezoek.
Ook zijn er trainingen en ontmoetingen van de bij dit project betrokken docenten.
Als Joodse en Palestijnse kinderen elkaar al jong leren begrijpen, geeft dat hoop voor de toekomst.

Diensten de komende tijd:
Zondag 24 augustus
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur

Zondag 31 augustus
Voorganger is ds. A. Worst - de Groot, aanvang 9:30 uur

Concert in Dorpskerk
Op zaterdag 23 augustus hopen Sander van den Houten en Elly Bakker al weer voor de 3e keer een concert te geven.

De tafeltjes met zitje zullen weer worden klaargezet en we zullen ons best doen om  u/jullie een mooi concert aan te bieden met een pauze en een drankje.

Sander was zo’n 6 jaren de vaste begeleider van de cantorij en is tegenwoordig organist in de Broeder-, Burgwal- en Bovenkerk te Kampen.
Elly is al 26 jaar cantrix in de Dorpskerk en is docent blokfluit aan de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Het is een genoegen om de goede band, die is ontstaan tussen cantorij, cantrix en organist in de vorm van een concert nog voort te zetten. Zoals velen van jullie weten was hij ook de organist bij het mooie concert in oktober 2013 in samenwerking met het St. Galler Kammerchor.

Het mooie Bätz orgel zal weer als solo-instrument klinken en harmonieert ook prachtig met blokfluit.

Op het programma staan orgelwerken uit verschillende perioden  en vrije improvisatie. Voor blokfluit en orgel zullen vnl werken klinken uit de barokperiode.

Wees welkom!

Aanvangstijd: 20.00 uur
De toegang is gratis, aan het einde van het concert is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.