Klooster aan Zee Klooster aan Zee

Het Begin

De afgelopen jaren ontstond er een nieuw conceptidee binnen de kerk. Een uitbreiding van de kerk door middel van een klooster.
Nu is dit concept tot leven gewekt door een werkgroep samen te stellen die het moet gaan uitwerken tot een daadwerkelijke stichting.
De rode draad bij het realiseren van dit concept is een ondernemingsplan dat uitgewerkt moet worden.

Wat is belangrijk?
Hoe zien wij dit voor ons?
Hoe staat het in verbinding met de kerk?
Wat willen we precies bereiken?
Waarom doen we dit?
En met welke boodschap?

Dit zijn de actuele vragen waar, na de informatie-gemeenteavond op 4 oktober jongstleden, een werkgroep in opdracht van de kerkenraad zich over buigt. Hierbij kwamen veel diepe begrippen naar boven: rust, moed, hoop, solidariteit, heelheid, samenzijn, ontwikkelen, reflecteren en nog meer begrippen die we centraal willen houden in het klooster.
Op het moment zitten we dus nog in de beginfase van het project.
Het komt steeds meer tot vorm door er over te praten en vooral over te discussiëren én het tastbaar te maken door een locatie te zoeken en activiteitenprogramma op te stellen.
We baseren onze beslissingen op gezamenlijke behoeftes, marktonderzoek en haalbaarheid. Klooster aan Zee is dus een verlengstuk van de kerk in een alternatieve vorm en we willen hiermee dus niet een doel stellen zoals de kerk weer vol krijgen.
We willen hierbinnen een programma gaan aanbieden bestaande uit een keur aan trainingen, retraites en inspiratiebijeenkomsten, waarin mensen uitgedaagd worden na te denken of te reflecteren over zingeving, het goede leven, God en zichzelf.
De omgeving en stilte zijn dus significant.
Tijdens dit proces willen we de gemeente zoveel mogelijk op de hoogte houden en staan we ook altijd open voor input vanuit jullie.

Bij eventuele vragen en opmerkingen kunnen jullie bij iedereen van de werkgroep terecht of mail naar isabelmaassen06@gmail.com.

De werkgroep bestaat uit:
Marijke van Selm, Jaap Varekamp, Else van Gemeren, Helma Verkerk, Wietze-Jan Wezeman en Isabel Maassen.

Dorpskerk - 3e zondag 40-dagentijd
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10:00 uur

ds. A. Baan - Slot

Dorpskerk - 4e zondag 40-dagentijd