Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Vacature Jongerenwerker (0,5 – 0,8 fte)

Vacature Jongerenwerker (0,5 – 0,8 fte)

De Protestantse Gemeente te Oostvoorne, Protestantse Gemeente te Tinte, de Protestantse Gemeente Welkomkerk te Rockanje en Protestantse Gemeente te Brielle zoeken een verbindende, ondernemende en enthousiaste JONGERENWERKER (M/V) VOOR 0,5 – 0,8 fte (gemiddeld 18 – 28,8 uur per week)

PKN kerken Westvoorne en Brielle
Voor de jongeren van vier PKN kerken in de gemeente Westvoorne (de Protestantse Gemeente te Oostvoorne, de Protestantse Gemeente te Tinte en de Protestantse Gemeente Welkomkerk te Rockanje) en Brielle (Protestantse Gemeente te Brielle) zijn wij gezamenlijk op zoek naar een jongerenwerker. De onderlinge relatie tussen jongeren, maar ook met andere gemeenteleden en het vormgeven van de relatie met God, staat centraal in het jeugd- en jongerenwerk.

De missie van het gezamenlijke jeugdwerk is:
“we bouwen aan een veilige sfeer waarin we God leren kennen en Zijn liefde leren beantwoorden”

In de huidige samenleving is het een uitdaging om jongeren actief te blijven betrekken bij de kerk. Daarom zijn we op zoek naar een betrokken en inspirerende jongerenwerker die jongeren en vrijwilligers kan motiveren en ondersteunen.

Werkzaamheden
De focus van de jongerenwerker ligt op de leeftijdsgroepen 12-15 jaar, 16-19 jaar en 20-29 jaar. We vragen je met deze doelgroepen actief in contact te zijn. Je zoekt hen op, legt contacten en probeert met hen een band op te bouwen. Je zoekt naar manieren om oudere tieners en twintigers te helpen in hun geloofsontwikkeling. Je werkt hierbij nauw samen met de vrijwilligers, jeugdouderlingen en predikanten. Er ligt een uitdaging in het zoeken naar en mede vormgeven van het jongerenwerk voor de doelgroepen, waarbij je aansluit bij de beleving en context van de hedendaagse jongeren.
Daarnaast is het ook van belang dat er contacten gelegd worden en er gebouwd wordt aan relaties met de ouders van de jongeren, om elkaar te kennen, informeren, motiveren en samen te werken. En vanuit deze verbinding naar behoefte ondersteuning wordt geboden bij de geloofsopvoeding.

In samenwerking met anderen werk je enthousiast aan inspirerende initiatieven. Waar nodig ondersteun en begeleid je de vrijwilligers bij het uitvoeren van hun taken, waardoor een duurzame betrokkenheid bij de jeugd gewaarborgd wordt.

Profiel
Als jongerenwerker ben je iemand die:
- Zelf een levende relatie heeft met God en dat ook uit wil dragen binnen de gemeente.
- Thuis is in de Bijbel en het Evangelie en dit inspirerend kan vertalen en overbrengen.
- Werkt vanuit verbinding.
- Ondernemend, enthousiast en toegankelijk is in de contacten met jongeren en anderen.
- Een luisterend oor kan zijn voor de jongeren.
- Overtuigend leiding geeft aan de oudere tieners en samenwerkt met de twintigers.
- Vrijwilligers kan enthousiasmeren en toerusten.
- Zelfstandig kan werken.

Functie-eisen
- Relevante HBO opleiding op het gebied van Theologie en/of Jeugdwerk (bachelor of associate degree)
- Relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk, beroepsmatig of als vrijwilliger.
- Bereidheid om vooral ’s avonds en geregeld in het weekend te werken.
- Ervaring met het verantwoord gebruik van sociale media.

Wij bieden
Je komt in dienst bij de Protestantse Gemeente te Oostvoorne en je krijgt een arbeidscontract voor de duur van een jaar voor 0,5 -0,8 fte (18 – 28,8 uur per week). Er bestaat de intentie om dit contract aansluitend te verlengen met een jaar, afhankelijk van wederzijdse ervaringen en gebleken behoefte.
Een betrokken stuurgroep waarmee je kun afstemmen over de inhoud van de werkzaamheden. Ook leg je bij de stuurgroep verantwoording af. Alle betrokken kerken zijn in deze stuurgroep vertegenwoordigt.

Functie en start
Het gaat om functiegroep 8 van de salarisregeling Protestantse Kerk in Nederland. De gewenste startdatum is in overleg, bij voorkeur medio oktober 2022 en eerder als mogelijk.

Verklaring Omtrent Gedrag
De vier PKN kerken vinden veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Informatie
Als je meer informatie wilt over deze vacature kun je contact opnemen met Danny Langbroek, tel.: 06- 21855785.

Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie met CV tot en met 1 augustus per e-mail sturen naar jeugd@kerkoostvoorne.nl, o.v.v. Vacature Jongerenwerker.

Vacature als PDF
terug
 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.