Inloopochtend bestaat in 2012 al 10 jaar!

Woensdag 5 september a.s. is het precies 10 jaar geleden dat de eerste koffieochtend werd gehouden!
Maartje Bergwerff, Leni Visser en ondergetekende besloten, na aandringen van o.a. mevrouw Rie Vos, die nu in de Leemgaarde woont, een koffieochtend in te stellen.
In de kerk van Rockanje hield men ook wekelijks open huis en het leek een goed idee dit in Oostvoorne ook te doen.
Vanaf het begin werd de koffieochtend goed bezocht, gemiddeld ongeveer 20 bezoekers per week.

Er wordt niet alleen koffie gedronken!

Tweemaal per jaar wordt een uitgebreide lunch aangeboden en met Kerstmis wordt een exra feestelijke ochtend gehouden met kleine presentjes.
’s Zomers worden er uitstapjes gemaakt, zoals naar een vogeltuin in Zeeland, de stoomtram en de Mekkerstee in Ouddorp, museum “De Halve Maen”,  Futureland en een boottochtje.

Jaarlijks in november werden er kisten aardappels geschild voor de gezamenlijke maaltijd in de Rialaankerk.
Ook staan ‘s zomers de kerkdeuren open ter bezichtiging van de kerkzaal, waar belang stellenden binnenlopen.
Tevens worden wekelijks wenskaarten verstuurd naar zieken, jarigen en anderen die een kaartje erg op prijs stellen wegens bijzondere gebeurtenissen.
Deze kaarten werden eerst door Leni Visser, en nu al weer jaren door Coby Emmerzael gemaakt van oude kaarten die worden ingezameld.
Al met al is het een zeer levendige en actieve groep van mensen die beseffen hoe belangrijk sociale contacten zijn bij het ouder worden.
Lief en leed wordt gedeeld!
Zelfs werden we vorig jaar een actiegroep die bij de gemeente Westvoorne een klacht indiende wegens de slechte staat van de trottoirs.
De gemeente reageerde snel en met een klein aantal van onze wekelijkse gasten werd, samen met de wethouder en andere gemeenteambtenaren de situatie in ogenschouw genomen. Dit resulteerde in een snelle reparatie van gevaarlijke plekken en een zebrapad aan het eind van de stationsweg.
Op dit resultaat waren we erg trots!
Veel dank aan alle vrijwilligers, die om de paar weken gastvrouw willen zijn en dat van harte  doen!!
Terugkijkend op deze tien jaar mogen we tot de conclusie komen dat de inloopochtend zeer succesvol is en boven verwachting tot veel meer is uitgegroeid dan een kopje koffie met een praatje!

Riet Eggink

Dorpskerk