Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Edwin van Leeuwen Edwin van Leeuwen

Je zou kunnen zeggen dat hij net als in zijn nieuwe huis ook binnen onze gemeente in een onttakelde fase hard aan het werk is om iets op te bouwen. Alles is nog kaal en gestript, maar je ziet al een beetje hoe het kan worden, zijn ‘huis’ als jongerenwerker. Dat is zeker de verdienste van Edwin zelf, sinds september in dienst van de PGO, met zijn immer blijmoedige en positieve instelling. Want we weten natuurlijk allemaal dat ook zonder corona zo’n taak als de zijne niet de makkelijkste is in de kerk. Maar hé, somberen doen we niet meer aan. De kerk is leuk. En zeker met Edwin erbij.

Over zijn weg naar kerkelijk werker weten we al het een en ander, want dat vertelt hij zelf al op onze site. Maar wisten jullie dat Edwin er eentje van een drieling is? En dat zijn ouders die kreeg nadat er al een tweeling was? Dat verhaal doet het altijd goed. Hij woont er nu weer even, op de boerderij bij zijn ouders, in Melissant. Tot het nieuwe huis van Gerjanne en hem gereed is, wat nog wel even gaat duren. Of ze dan zelf zulke klussers zijn? Nee, dat niet, maar ze kennen er wel genoeg. En net zoals Edwin zich in zijn nieuwe werk onderzoekend en lerend opstelt, zo doet hij dat in zijn huis ook. Luisteren naar wat er moet gebeuren, en hoe, en dan kijken of je het zelf ook kunt. Wat meestal zo is, en anders wel een tweede of een derde keer.

Wat fijn om zo met elkaar onderweg te zijn en te dromen over en te werken aan het huis van de kerk. Met ruimte voor iedereen om thuis te zijn. Er is nog veel te doen. Maar ook al veel gewonnen. Zelfs in deze coronatijd!

Filmpje Edwin

Foto's


terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.