Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Ed van den Berg Ed van den Berg

De ovale houten tafel waaraan we zitten, is gemaakt door de zoons, die samen een meubelmakerij bestieren. Met de dochter die de kapsalon heeft overgenomen en een vader die nog lang niet uitgewerkt is, kun je wel zeggen dat de Van den Bergjes van het ondernemende soort zijn. Ed en Wilma hebben ieder hun eigen kinderen, zoals dat soms gaat, maar inmiddels zijn ze ook alweer ruim vijfentwintig jaar samen. Sinds twee jaar wonen ze in Oostvoorne, waar het niet moeilijk inburgeren is, vinden ze. Een praatje is gauw gemaakt, zeker als je in het loopje van de bewoners van de Leemgaarde woont. Wilma maakt, sinds ze niet meer werkt als maatschappelijk werkster, deel uit van het pastorale team. Van verveling geen sprake. En ja, háár haar blijft ook in deze barre tijden pico bello in model.

Ed is al vijftig jaar kapper. Hij begon al als jonge twintiger met een eigen zaak. Altijd met passie en plezier. Er waren in de loop der jaren meerdere salons in Rotterdam, en de lat lag altijd hoog: jaarlijkse trainingen voor al het personeel, en zelf ook voortdurend ontwikkelen en bijscholen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Als gemeente leefden we in het afgelopen jaar mee met de niertransplantatie van Wilma’s broer. Wilma stond een nier aan hem af. Het was een spannende tijd, extra beladen omdat door corona de wachttijd opliep. Nu, maanden na de succesvolle operatie, kan gezegd worden dat het goed gaat. Met Wilma zeker, en ook met haar broer Teus – al blijft zijn gezondheid, ondanks alle vrijheden die hij nu weer geniet, kwetsbaar. Maar er is alle reden tot dankbaarheid, zoveel is zeker. Al was dat eigenlijk altijd al zo. ‘Prettig gelovig’ noemt Ed zichzelf in het filmpje, en daarmee citeert hij Wilma. Prettig gelovig. Mooier dan dit wordt het niet.

Filmpje met Ed

Foto's
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.