Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Hans Hofstede Hans Hofstede

Zo oud is hij dus al: dat hij afgelopen zomer 30 jaar tandarts was. Van Groningen, waar hij studeerde, naar Oostvoorne waar hij nu woont en werkt is een heel eind en ook een heel eind leven. Maar hier is hij intussen, in tandartspraktijk Huisje Kieskeurig, waar hij samenwerkt met partner Saskia. Dat gaat heel goed. En het gaat ook heel goed om blijmoedig te blijven bij wat toch eigenlijk in deze periode wel behoorlijk risicovol werk is: elke dag boven monden en vooral luchtwegen hangen. Ongeveer vijfentwintig per dag.

Thuis wonen Hans en Saskia met hun drie tienerdochters: Julia, Rozemarijn en Sarah. En een lieve Berner Senner, waarmee je heerlijk kunt wandelen in het Mildenburgbos of op het strand. Ze hebben ook fietsen. Uiteraard. Maar behalve voor het gewone woon-schoolverkeer werden die in de laatste zomervakantie gebruikt om met z’n vijven naar Zwitserland te fietsen. Drie weken deden ze erover. Bepakt en bezakt, tentjes mee voor de overnachtingen onderweg. Een onvergetelijke ervaring. Maar Hans is daarnaast ook in de duinen van Oostvoorne geregeld fietsend te vinden, op zijn moutainbike. Een heerlijke afwisseling na een dag lang gaatjes, kronen en wortelkanaalbehandelingen.

Als het om kerkelijke activiteiten gaat, komen we alle gezinsleden wel ergens tegen. Dat wil zeggen: in pre- en vast ook straks postcoronale tijden dan. Niet alleen in de diensten, maar ook als leiding van de kinderkerk (Hans), leiding van de tienerclub (Saskia) oppas (Julia en Roos) tienerkerk en tienerclub, en last but not least een van onze heerlijke gesprekskringen voor rond-de-veertigers (of moet dat rond-de-vijftigers worden?). Hoe dan ook. We missen elkaar. En wat zien we ernaar uit om dat alles weer te kunnen gaan doen en delen en levende kerk te zijn!

Filmpje met Hans

Foto's
terug
 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.