ZWO & Kerk in actie

De commissie Zending Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) komt op voor de mensen in de wereld die in ontwikkelingslanden leven.

Maar ook dichterbij heeft de ZWO-commissie aandacht voor mensen die in slechte omstandigheden moeten leven. Samen met de organisatie Kerk in aktie van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) streven zij er naar acties te ontwikkelen die voor deze mensen als een steuntje in de rug wordt ervaren.

Taken en belangrijke aandachtspunten van de ZWO-commissie:

• Streven naar bezinning binnen onze gemeente, onder andere door het geven van voorlichting over het werk van zending- en werelddiaconaat(via bijvoorbeeld het kerkblad en andere communicatiemiddelen).
  • Samen met de gemeente streven naar een gelijkwaardige ontwikkeling voor iedereen in de wereld.
  • Verlenen van steun aan kerken en instanties elders in de wereld via Kerk in actie. Deze steun richt zich op evangelisatieverkondiging, medisch werk, studie beurzen, basis gezondheidszorg, scholing aan boeren en emancipatieprojecten.
  • Organiseren van de Paasgroetactie: hierbij worden gemeenteleden opgeroepen een kaartje te sturen naar politieke gevangenen of naar gevangenen die vanwege hun religieuze overtuiging gevangen zijn gezet.
  • Organiseren van de Schrijfaktie: deze wordt veelal in samenwerking met diverse kerkelijke instanties en Amnesty International georganiseerd en heeft als doel om bij verschillende overheden onze zorg te uiten over onrechtvaardige behandeling van sommige gevangenen.
  • Onder de aandacht brengen van verschillende zending en evangelisatie activiteiten zoals themadiensten waarbij een gastspreker wordt uitgenodigd die in het zendingswerk actief is geweest.
  • Bezorging van het maandelijkse Zendingsblad Vandaar: deze richt zich op artikelen over het zendingswerk in de ontwikkelingslanden.
  • Verkopen van derde wereld-producten zoals Max Havelaar koffie, thee en chocolade.
  • Organiseren van de jaarlijkse voedselbankactie(vlak voor kerst); vrijwilligers vragen aan de klanten in de supermarkt om een paar extra producten te kopen en deze af te staan voor de voedselbank in Spijkenisse
  • Organiseren van de jaarlijkse kledingactie voor de Stichting Mensen in Nood. De opbrengst van alle verkochte kleding is bestemd voor allerlei noodhulpprojecten (slachtoffers van honger, oorlog of natuurrampen)
  • Verkoop van zendingkalenders

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur