Wie is Helene Perfors?

ds. Helene Perfors
Wie is Helene Perfors?

Sinds september 2001 ben ik vanuit de Protestantse kerk Nederland werkzaam als koopvaardijpredikant in de haven van Rotterdam en verbonden aan de Protestantse Gemeente in Oostvoorne.
In 1965 geboren in de marinebasis Den Helder – tussen twee zeeën in – heb ik theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Na wat omzwervingen, o.a. in Spanje en Zweden waar ik werkte als resp. kinderoppas en kamermeisje ben ik in de Wormer geland.
Daar werd ik gemeentepredikant en heb ik het zeer naar mijn zin gehad.

Na ruim zes jaar in die heerlijk vrijzinnige Zaanstreek ging het toch kriebelen en nu al een heel aantal jaar ben ik terug in een maritieme setting, werkend voor zeevarenden.
Daarbij gaat het voor mij om presentie, er zijn. Dat kan op verschillende manieren: van de koetjes en kalfjes in het busje van de zeemansclub via karaoke en oecumenische kerkdiensten tot indringende pastorale gesprekken als er moeilijkheden zijn. Maar ook in het bevorderen van betrekkingen met de plaatselijke kerken of de internationale contacten die er tussen de verschillende zeemansmissies zijn.
Dit alles in de setting van de maritieme wereld, waarin de techniek en de economische belangen vaak de simpele menselijkheid in de weg staan.
Om in die wereld mensen te helpen staande te blijven, met elkaar en met God, is een geweldige uitdaging.

Verder geniet ik erg van muziek, houd ik van zingen en mag ik graag reizen door Zuid-Amerika.

Helene Perfors
Koopvaardij-predikant