De Zandtovenaar komt naar Oostvoorne

Op zondag 17 maart zal in de dienst van 10:00 uur een kunstenaar aanwezig zijn.

Een bijzondere kunstenaar die met zand een verhaal vertelt. Ja, u hebt het goed gelezen: met zand!
Hij strooit niet met woorden, maar met zand. Wonderlijk maar waar.

Misschien kent u deze kunstenaar. Zijn persoonlijke naam: Gert van der Vijver.

Zijn kunstenaarsnaam in de volksmond: zand-tovenaar. Hij is door verschillende optredens op de tv bekend geworden.
Afgelopen kerst beeldde hij op de tv met zand het kerstverhaal uit. Omstanders van alle leeftijden stonden ademloos te kijken.

In een interview zei hij over deze kunst: “Als kind tekende ik al heel veel en graag.
Ik ben bij de zee opgegroeid en tekende langs de vloedlijn. Maar het tekenen heb ik op een gegeven moment gelaten voor wat het is en ik ben met een andere carrière begonnen. Totdat ik in 2006 een kunstenares zag, die toverde met zand.
Toen ik dat zag, hoorde ik het kind in mij roepen: “Ik wil ook!” Dat kind in mij gaf de doorslag. Voordat ik het wist had ik een contract bij de KRO.”

In de dienst zal de bijbel opengaan via en in het zand. Het motto is: “Van schepping tot opstanding”, passend in de tijd dat we op weg zijn naar Pasen. Volwassenen zullen verrast worden, kinderen zullen hun ogen uitkijken.

Voorganger is ds. Piet Schelling
U en jij zijn van harte welkom.

17 maart, Dorpskerk te Oostvoorne aanvang 10.00 uur.

Dorpskerk - Bijzondere dienst
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09:30 uur