Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Cees Hokke Cees Hokke

De schatkamer van onze plaatselijke historie bevindt zich recht tegenover de kerk, aan het Kerkplein. Hier, in dit minimuseum dat de naam Oudheidkamer draagt, stap je zo de geschiedenis in, en vooral: liefde daarvoor. Wat een geluk dat de dominee deze ochtend rond mag dwalen door de verhalen, maar ook: wat jammer dat zij in deze tijd de enige is! Laten we afspreken dat we straks allemaal gaan, als het weer kan. Echt zó leuk!

Cees en Jopie wonen nu twintig jaar in Oostvoorne. Jopie begon ooit als kapster, maar werkte daarna meer dan vijfentwintig jaar als receptioniste. Cees heeft een arbeidzaam leven als vertegenwoordiger in aardappelproducten achter de rug. Hij was veel onderweg, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en België, en maakte lange dagen. Nu dat, sinds een jaar of tien nu, voorbij is, maakt hij zich op andere terreinen verdienstelijk, bijvoorbeeld in de lobby voor een ruimte om de Oudheidskamer in te huisvesten. Jarenlang was dat het voormalige Raadhuis, maar dat werd anders toen dat een andere eigenaar kreeg. En natuurlijk ontving Cees in pre-coronatijden als vrijwilliger ook bezoekers, en deelde met hen zijn enthousiaste verhalen over onze streek en haar geschiedenis, bij telkens wisselende exposities. Post-corona hoopt hij dat natuurlijk ook weer te gaan doen. Ondertussen maakt hij zich als deel van een belangengroep sterk voor betaalbare seniorenwoningen in Westvoorne, straks Voorne aan Zee. Dat vindt hij geweldig, dat het Voorne aan Zee wordt. Goed voor het toerisme, goed voor de inkomsten, laat maar komen. Maar straks, allemaal, straks. Eerst is het nog nu, en is het leven van Cees en Jopie vanwege alle maatregelen helaas voorlopig nog zeer beperkt.

Gelukkig is er de camper, waarmee ze erop uit kunnen. Zo valt er ondanks alles nog veel te genieten.
En worden er zegeningen geteld.

Filmpje Cees

Foto's:

 
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.