Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Anita Mak Anita Mak

Ze heeft nog altijd een eigen appartement in Lagos, Nigeria. Dat blijft ‘thuis’, de warmte, de mensen, de kleuren, geuren en geluiden van haar vaderland. Waar ze opgroeide en studeerde: internationaal recht en communicatie. Tegenover de heksenketel van die miljoenenstad staat het idyllische, stille plekje in de duinen van Rockanje waar ze nu thuis is. Want ooit werd ze verliefd op een Nederlandse expat, en volgde hem eerst naar Egypte en later naar Oostvoorne. Er kwamen kinderen: Munachi en Chizara. Nu zijn ze met zijn drietjes, want vorig jaar augustus overleed Ted onverwacht. Dat was een enorme schok. De tijd die volgde is heel verdrietig en zwaar geweest.

Haar jaarcontract als ICT’er bij de universiteit Leiden liep afgelopen zomer af. Dat was een goed moment om even pas op de plaats te maken en een poosje niet te werken. Dat wil zeggen: werken aan de rust voor lijf en ziel, en voor de kinderen. Alles in het volle vertrouwen dat er vanzelf wel weer iets op haar pad zou komen. En zo gaat het ook. Binnenkort begint ze aan een nieuwe baan als software tester.  In de situatie dat ze alleen voor haar kinderen moet zorgen, is het thuiswerken dat in deze periode zo gangbaar is geworden, voor Anita een enorme zegen. Het betekent rust en stabiliteit voor het thuisfront.

Behalve bij de Dorpskerk is Anita ook betrokken bij een Nigeriaanse gemeenschap in Zuidwest Nederland. De Afrikaanse spiritualiteit is nogal anders dan de Nederlandse; uitbundiger, losser, met een intens gebedsleven. Het is fijn om ook dat te kunnen vasthouden. Het hoort bij ‘thuis’. Net zoals Rockanje en de stilte van de duinen, tot verbazing van haar vrienden en familie, tot een geliefd en gekoesterd thuis zijn geworden. Want een mens leeft nu eenmaal in vele werelden.

Filmpje met Anita

Foto's 
 
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.