Actieweekend PGO groot succes! Actieweekend PGO groot succes!

Op zaterdag 29 september organiseerden we als Protestantse Gemeente in Oostvoorne  een activiteitendag in en rondom de Dorpskerk.
Met een opkomst van ca. 200-250 bezoekers verspreid over de middag en ruim 90 mensen die bleven BBQ’en mogen we spreken van een zeer geslaagde dag.

Hierbij een kort verslag van het weekend:
Om 14.00 uur opende burgemeester De Jong officieel het programma middels het abseilen van de kerktoren.
Wethouder Ies Klok volgde hierop, waarna het voor iedereen vanaf 12 jaar mogelijk was om deze, voor de meeste mensen toch wel spannende, afdaling te maken.
Uiteindelijk zijn nog 35 mensen deze uitdaging aan gegaan. De afdalingen waren direct een goede publiekstrekker wat resulteerde in veel bezoekers vanuit onze gemeente maar ook vanuit het dorp.
Naast het abseilen waren er in de kerktuin nog allerlei andere sportieve activiteiten voor jong en oud, zoals pedalofietsen, Kop van Jut, broekhangen en het springkussen.
Langs de entree en in de kerkzaal waren er verschillende kramen met verkoop van pompoenen, bolchrysanten, bloemstukjes, speelgoed, boeken en taarten. Voor de liefhebbers was er een sjoelhoek, maar ook gezellige zitjes om eens rustig bij te praten.
Dominee Piet Schelling was aanwezig om gedichtenbundels te signeren.
Rond half zes hebben we het programma helemaal naar binnen verplaatst en zijn gestart met een veiling van de laatste boekjes loten, bolchrysanten en vier kerkbanken.
Veilingmeester Arjen Littooy wist op geheel eigen wijze al deze spullen tegen een mooie prijs aan de man te brengen.
Ondertussen waren de barbecues al opgestookt, zodat er aansluitend met ruim 90 mensen gegeten kon worden in de kerkzaal.

Tijdens het eten vond ook de trekking van de loterij plaats met J. Kaho uit Krimpen a/d IJssel als winnaar van de hoofdprijs, bestaande uit een reischeque t.w.v. € 250,- gesponsord door Personal Touch Travel (Lilian Braber, 06-22913217).
De andere prijzen werden gewonnen door de volgende mensen:
Paulina de Roo, Rockanje (2e prijs: € 125,- VVV bonnen)
Martine Groeneveld, Rotterdam (3e prijs: dinerbon bij ’t Wapen van Marion)
Saskia Brinkman, Oostvoorne (4e prijs: High tea bij ‘Sien Eten en Drinken’)
J. van Reek, Oostvoorne (5e prijs: bloemencheque van ‘De Oude Proeftuin’)

Na afloop van de kerkdienst op zondagochtend hebben we de  prachtige opbrengst van € 3600,- bekend gemaakt, waarna we onder het genot van een kopje koffie met taart het Actieweekend hebben afgesloten.
Met zijn allen mogen we terug kijken op een heel geslaagd weekend waarin de sfeer en het weer helemaal top waren.

Hartelijke groet van het organiserend comité,

Annelies Mulder, Sjanie Verhulp, Riet Eggink, Saskia Brinkman, Annie van Maanen, Jaap Varekamp, Piet Kruik, Joke Kleijburg en Martijn Eggink

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur